Łosoś z makaronem w płatkach migdałów – dietetyczny obiad

Potrzebujecie inspiracji na dietetyczny obiad w wersji GOLD? 😉 To naprawdę jest obiadowy hit. Smaczny, pożywny, no.. może nie najtańszy, ale czasem przecież można zaszaleć. Zwłaszcza, przy okazji niedzieli. Rosołek i schabowy nie zawsze dobrze wchodzi! Łapcie więc moją kulinarną inspirację, na łososia w płatkach migdałów!
Łosoś z makaronem w płatkach migdałów – składniki
- Kawałek świeżego łososia
- pełnoziarnisty makaron
- koperek
- szczypiorek
- gęsty jogurt naturalny
- płatki migdałów
- czosnek
Łosoś z makaronem – przygotowanie
Łososia kroimy na małe kawałeczki – oczywiście wcześniej pozbywamy się skóry. Podsmażamy na oleju kokosowym (wiem, że smaczniejszy na masełku, można i tak).
Koperek drobno kroimy, dodajemy do łososia. Czosnek również dorzucamy (oczywiście rozdrobniony).
Zalewamy wszystko jogurtem naturalnym.
Na patelni prażymy płatki migdałów – ale ostrożnie, żeby się nie spaliły.
Na patelnię z łososiem dorzucamy makaron i wszystko razem mieszamy.
Nakładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem i migdałami.