Od kuchni

Tuńczyk przepisy – fit placuszki, jako pomysł na śniadanie

tuńczyk przepisy

Placuszki, to nasza ulubiona forma śniadania. Dają całą masę możliwości, bo można je zajadać na słodko, i w opcji wytrawnej. U mnie dziś w roli głównej tuńczyk przepisy można dowolnie modyfikować – nam najbardziej odpowiada wersja, którą Wam dziś przedstawię.

Fit placuszki – składniki

  • tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 3 łyżki serka grani w opcji light
  • pęczek szczypiorku

Tuńczyk przepisy – jak zrobić szybkie placuszki?

To jest jedno z najszybszych w przygotowaniu śniadań. Dla tych, co lubią jak wszystko jest idealnie gładkie, polecam wrzucić wszystko do blendera i “utrzeć”. Ja wolę, trochę inną konsystencję, dlatego mieszam wszystko widelcem – ale można też użyć miksera, żeby “napowietrzyć” jajka.

Rozgrzewamy patelnię i smażymy z obu strony, na suchym teflonie. Można posmarować odrobiną oleju kokosowego.

fit placuszki

dietetyczne placuszki

Można podawać z serkiem wiejskim, czy twarożkiem. Ale są mega smaczne nawet na sucho. Ja wolę ciepłe, choć są też u mnie fani zimnych. No i polecam nie dodawać już soli – tuńczyk robi swoje. Podoba Wam się taka opcja śniadaniowa?

Udostępnij: